0

Andy Richter Controls The Universe

andyr4

Andy Richter, ook wel bekend als sidekick van Conan O’Brien, had kort een comedy serie op Fox. En als Fox een serie voortijdig cancelt, dan weet je dat het een goeie serie moet zijn (zie Firefly, Futurama, The Tick Live Action).

Andy schrijft technische handleidingen voor Pickering Industries, een van de grootste bedrijven in de VS. Hij heeft een oogje op Wendy, de receptioniste, maar hij is niet heel goed met de vrouwtjes, in tegenstelling tot z’n goeie vriend Keith, die alles voor elkaar krijgt omdat hij er goed uitziet. Dan is er nog Byron, de neurotische illustrator die door Andy’s baas Jessica op Andy’s kantoor wordt geplaatst. Maar het grootste gedeelte van de tijd zien we wat er in Andy’s fantasie afspeelt. Zo heeft Andy regelmatig conversaties met Mr Pickering, degene die in 1880 Pickering Industries heeft opgericht, en Andy met ouwerwets slecht en politiek incorrect advies opzadelt.

“In my day if you wanted to sabotage a man, you’d lickor him up, stuff him in a duffelbag and mail him to the Kaizer.”

De vergelijking met Scrubs is makkelijk gemaakt, al is ARCtU misschien iets braver, en over het algemeen wat luchtiger. Al is de synopsis voor de tweede aflevering: “After a man named Charlie dies, the company forces everyone to see a grief counselor. Byron uses it to open up all of his sorrow and causes the grief counselor to commit suicide”, en gaat aflevering 7 over racisme jegens..Ieren. De serie is zowieso voor mensen met een absurdistisch gevoel voor humor. Zo heet aflevering 4 ‘The Second Episode’.

Hulde overigens voor Conan O’Brien’s cameo als door en door gestoorde CEO in het tweede seizoen. Er zijn 25 afleveringen in totaal.

avatar geschreven door op 14 januari 2009

Reageer

Anti-Spam vraag :