0

Spaced

spaced

De makers van Shaun of the Dead en Hot Fuzz, voordat ze bekend werden, hebben deze veels te korte comedyserie gecreëerd. Tim Bisley (Simon Pegg), een striptekenaar die tot z’n grote doorbraak voorlopig bij een stripwinkel werkt, wordt door z’n vriendin gedumpt en uit huis gezet. Daisy Steiner (Jessica Hynes), een permanent aspirerend freelance journalist/schrijfster, probeert weg te groeien van haar kraker-vrienden. Maar wat doe je als je elkaar amper kent, en er achter komt dat er nergens appartementen te krijgen zijn voor singles? Juist, je doet alsof je een stelletje bent om toch een appartement te kunnen krijgen.

De 2 seizoenen van elk 7 afleveringen handelen vooral over de meest bizarre mundane dingen. Tim die Daisy’s nieuwe hond uitlaat, die vervolgens gekidnapped word door een sinistere dierenonderzoekkliniek waarvoor natuurlijk een military-style reddingsoperatie voor opgezet moet worden. Of bijvoorbeeld Tim en Daisy die naar de voorstelling van hun onderbuurman Brian’s voormalige niet-genderspecifieke kuise heterosexuele lover Vulva gaan, waar Tim, nog onder de invloed van speed en slaapgebrek, denkt dat hij omgeven is door zombies. Je weet wel, alledaagse dingen. De vele referenties naar strips, games ensci-fi en horror films maken de serie een waar nerdig festijn.

avatar geschreven door op 14 januari 2009

Reageer

Anti-Spam vraag :