0

Fat Guy Stuck In Internet

Adult Swim is een Amerikaanse televisiezender die voornamelijk programma’s maakt waar ik wel mee uit de voeten kan. Gericht op een wat ouder publiek, veel foute/absurde humor en een fijne nostalgiefactor. Bij het bekijken van een lijst met de programma’s die zoal langs zijn gekomen op deze zender viel mijn pulserende oog op de titel ‘Fat Guy Stuck In Internet’. Meer motivatie had ik niet nodig, met zo’n naam moest ik deze serie checken!

omg_tha_internet

Slechts bestaande uit 10 afleveringen van rond de 11 minuten per stuk is ‘Fat Guy…’ geen zware tijdsinvestering. En je kunt vast al raden wat het uitgangspunt van de serie is. Hotshot computer programmeur Ken Gemberling morst bier op zijn keyboard en wordt het internet in gezogen, en moet vervolgens zijn lotsbestemming vervullen want er is een evil gast die het internet wil vernietigen en yada yada. Pure foute pulp natuurlijk, en ik wil niets liever van een makkelijk te behappen serie als deze.

De production values zijn tegelijk awesome en intens fout. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van digitale achtergronden en (expres goedkoop ogende) visuele effecten, de meeste personages dragen te strak spandex en op allerlei plekken vind je computeraccesoires terug; een helm gemaakt van diskettes, console controller riemgespen, etc. Bij een bezoek aan de “space bar” zijn enkele van de ‘exotische’ gasten niet meer dan een omgekeerde emmer op een bezemsteel. Dezelfde 3 acteurs zie je steeds weer terugkomen in andere rollen. De meeste personages zijn vervelend of achterlijk, op een goede manier.. zo is de bounty hunter Chains die onze dikke held tegen moet houden geniaal in zijn bijdehante passiviteit. Het zijn van die typische elementen die je voornamelijk met een.. erm, ‘apart’ gevoel voor humor kan waarderen. Ik vermoed dat het voor U als nobele Dorksidebezoekerziel wel goed te pruimen is.

Wat overigens opvalt is dat de serie niet eens zo heel heftig de nadruk legt op het internet an sich. De CGI visuals hebben wel dat super foute ‘in 5 minuten gemaakt in een 3D programma’ sfeertje, en elk zelfstandig naamwoord begint met Cyber- of Digital-, maar de focus lijkt over het algemeen meer te liggen op knipogen naar bekende films. In de 10 afleveringen zien we verwijzingen naar Tron, LotR, the Shining, Star Wars, Dirty Dancing en meer van dat moois. Er is zelfs een hele geinige parodie op Labyrinth, heb ik nog niet eerder op de hak genomen zien worden hebben (zullen).

‘Fat Guy…’ moet een beetje op gang komen, de eerste afleveringen neigen iets meer naar weird dan direct Teh Funny. Mocht je deze serie toch een kans willen geven dan adviseer ik om door te kijken tot aflevering 4 die op z’n zachtst gezegd hilarisch is.
Het internet mag dan een nare plaats zijn vol dubieuze types en foute recensiewebsites (oeps), zolang er Fat Guys in rondrennen om de boel te redden valt er nog een hoop entertainment uit te halen.

avatar geschreven door op 8 april 2009

Reageer

Anti-Spam vraag :