0

We wish for a merry Christmas

Altijd al willen weten what makes those Dorkside reviewers tick? De prangende vraag beantwoord willen zien waarnaar zij zoal verlangen (naast een avondje Twister met Megan Fox)? Tuur mee over de schouders van Santa naar de lijstjes wat de gretige know-it-all-and-better-hebberds onder de Kerstboom willen zien verschijnen!

Dr Clavin

1. Tad Williams – Shadowplay; Het eerste deel slokte dr Clavin volledig op en hield hem avondenlang uit het zicht van vriend en vijand. Deze dwaaltocht leek beide partijen te bevallen. Kom maar op met het epische deel II zodat Clavin kan ontdekken hoe die opdoemende oorlog nou eindelijk eens afloopt!

2. Star Wars Lightsaber Pointer; Toegegeven, George Lucas heeft de nodige crediet verspeeld, maar bij het horen van een opstijgende lightsaber begint er nog altijd testosteron door mijn aderen te stromen. En met zo’n lightsaber pointer zal elk van mijn toekomstige presentaties geheid een succes worden. En zoniet, dan krijgen de toeschouwers te maken met mijn dark side. Zoooom zooooom…

3. Shaun the Sheep figuren set; Aaargh! Hoe heeft mijn pc ooit zonder gekund! Weg met die vervelende to-do Post-it’s vol klusjes en nare karweitjes! Met wat superlijm en deze figuren kan elke dag in 2010 niet anders dan goed beginnen.

Grafherrie

1. China Mi√©ville – Kraken (2010); het duurt nog tot midden volgend jaar voor de volgende fantasy roman van deze weird fantasy / steam punk auteur verschijnt, dus leg maar een boekenbon onder boom dan ūüôā

2. Neil Gaiman – Anansi Boys (2005); dit boek is al weer een aantal jaren uit maar het is er nog steeds niet van gekomen het aan te schaffen. Oh kerrrrstman!

3. Millenium Falcon (Star Wars Ultimate Collector Series, 2007); Ja, dat is nog eens schrikken! Maar laat dat nou ook eens een passie van me zijn. Met 5195 stukjes tegelijk ook één van de grootste sets die ooit commercieel is uitgebracht door Lego (Ja, het model van Taj Mahal heeft er bijna 6000, dus het kan gekker). En wie wil er nou niet een 84 cm diameter en 11 kg zwaar model van de Millenium Falcon door zijn huiskamer swooshen?? Of dan toch maar het 94 cm lange model van de Star Destroyer?

Bartelen

1. Amazing Spider-Man Omnibus 1; de eerste superheld waar ik als klein ventje fan van werd zal altijd een speciaal plekje in mijn zwarte, kille hart hebben. Deze omnibus verzamelt meer dan 40 nummers uit 1962, de beginperiode van dit personage. De allereerste Spidey verhalen, in kleur en in boekenkast-inzakkend oversized formaat? Yes please.

2. The Criterion Collection; hét label waar een goede film aan te herkennen is, en ik wil ze. Allemaal. Bijna 500 films van de meest legendarische regisseurs en acteurs/trices? Verborgen juweeltjes? Terechte klassiekers? Ik wil niets liever. Heb ik heel 2010 tenminste een goed excuus om de deur niet uit te hoeven.

3. Fallout 3; Als grote fan van deeltjes 1 en 2 heb ik eigenlijk geen idee waarom ik deze derde nog niet heb. Dankzij Fallout ben ik gaan houden van alles dat zich in een post-apocalyptische setting afspeelt, en zelfs binnen die categorie is deze reeks de koning. Ik bedoel maar, deze games hebben echt √°lles: gemuteerde schorpioenen, een gigantisch sfeervolle spelwereld, een heerlijk gevoel voor humor, Dogmeat, en bij het maken van je character krijg je gewoon een optie om al je tegenstanders op de meeste bloederige manier te zien eindigen. I love it.

Cubez

1. Labyrinth (Blu-Ray Versie); Een film waar ik eigenlijk iedere versie van wil hebben, aangezien het gewoon de fijnste film ooit gemaakt is. Dus als we dat nog een keertje kunnen beleven op 1080p dan doen we dat gaarne! Al ben ik een beetje bang voor David Bowie z’n strakke broek in HD…oh well.

2. Vintage Games – An Insider Look at the History of Grand Theft Auto, Super Mario, and the Most Influential Games of All Time; Nou ja, de (enorme) titel van het boek zegt eigenlijk al genoeg. Specifieker gaat het eigenlijk over old-school games en hoe deze dan weer invloed hebben gehad op latere games. Retro FTW!

3. USB Deurbel; Ik wil graag attent gemaakt worden op het feit dat er iemand voor mijn deur staat door Senator Vreenak die door de gang roept “It’s a faaaaake!”.

Pyromaartje

1. Het lied van ijs en vuur deel 5, (wat er nog niet is); Ik wil onderhand eens verder kunnen lezen.. Wat nou schattige oorlogjes zoals in het Rad des Tijds? Nee, plunderen en verkrachtingen, slavenhandel en inteelt, dat wil ik graag zien onder de kerstboom.. ehm..

2. Concert ticket; Jup, je maakt mij kerstelijk gelukkig met een ticket voor Editors, Muse, Lowlands en Rock freaking Werchter (waar damn al goede namen bekend zijn!). Jah, een Werchterticket, dat zou erg goed zijn (al zou ik erg graag Roskilde en Sziget ook eens zien). Na enkele jaren de brakke wc’s, de modder van onder tot boven omdat er nergens asfalt ligt, uuuuuren op een parkeerplaats staan om weg te komen, broodjes worst zonder ajuin en de lange weg van camping naar muziek gemist te hebben, wordt het weer eens tijd voor een shot met een hoog Belggehalte.

3. Bartelen; Elk jaar stuur ik de Santa een brief.. Nog niet heb ik mijn diepste wens vervuld gezien. Een in elfenpakje met puntschoentjes gehulde Bartelen onder de boom. Hoewel ik niet geheel kieskeurig ben in de uitvoering, het zou ook de hello-kitty uitvoering mogen zijn, of de minder zeldzame mirror universe versie. Jeetje, zelfs met de Topper-glitterjas versie zou ik tevreden zijn.. Dus Santa, ben ik braaf geweest dit jaar???

V

1.Paul Auster РInvisible; Als er echt hoogwaardige literatuur bestond voor nerds zou het geschreven moeten zijn door Paul Auster. Zijn vijftiende boek Invisible is vintage Auster. Niet voor mensen die niet van verhalen in verhalen in verhalen houden dus. Of van puzzels, postmodernistische spelletjes, spiegelpaleizen, spionage, detectives of een goede Möbiusband. Minimaal twee keer lezen.

2. Braid; Goed, je¬†speelde¬†ooit op Lemmings op je Intel 4×86 PC? Je vond in de jaren 90 Supaplex een geweldig spel? Peggle werd een ziekelijke obsessie?¬†Je verspilde ergens dit jaar een volledige week met Plants vs. Zombies? ¬†Je ging door het lint bij het zien van World of Goo? Dan ben je net als ik gefixeerd¬†op alle simpele, ultiem verslavende computerpuzzelspelletjes. Braid valt in die categorie: een stuk of dertig puzzels in platformstijl. Alleen nu bestuur je ook de tijd. Om de snel moeilijker wordende puzzels op te lossen, moet je voortdurend heen en weer in de tijd reizen. Dus dood gegaan? Aw, let’s just rewind!

3. David Lynch – Inland Empire; Een woord: rabbits.

Geschreven door , , , , en op 25 december 2009

Reageer

Anti-Spam vraag :