0

2011 : A Dorkside Odyssey

Ah, Oud en Nieuw. De periode om te feesten, zuipen, tot middernacht met vage types door te brengen en reflecteren op het jaar dat weldra voorbij zal zijn. Ook de periode van de ‘Top Zoveel Van 2010’ lijstjes waar niemand op zit te wachten. Nee, we doen het liever even anders; de Dorksiders kijken nu juist vooruit naar het nieuwe jaar. Wat voor fijne zooi staat er voor hen in 2011 te wachten?

Bartelen
2010 was als jaar voor mij nogal wisselvallig, maar goed, you don’t wanna hear about that crap! Wat mij betreft gaan we qua Dorkside in ieder geval dezelfde richting op. En in die richting is er veel om naar uit te kijken in 2011. Hier zijn de dingen die bij met eerst naar binnen schieten!
Ding 1 : Nieuwe Seizoenen Van Awesome Televisieseries!
Met plezier heb ik geknutseld aan de reviews van enkele bizar goede/hilarische series die ik onder ogen heb mogen krijgen. En al dat fijns gaat in 2011 ook weer een staartje krijgen! Archer, Parks and Recreation, Breaking Bad, Mad Men, Boardwalk Empire… de lijst gaat zeker verder. Daar kan ik maar één ding op zeggen; hubba hubba!
Ding 2 : Thor!
In de loop van 2010 verwachtte ik dat dé geek film waar ik helemaal wild voor zou zijn Green Lantern was. Maar na het zien van de trailer en mijn fanboy-enthousiasme wat te laten bezinken begonnen de twijfels te komen. Misschien was Ryan Reynolds tóch niet zo’n goeie Hal. De special effects waren nog niet overtuigend. Het geheel komt wat whimsical over. Enzovoort. Nee, de verrassing was de trailer voor Marvel’s aankomende film Thor. Check beide eens. Wereld van verschil, toch? Thor oogt in dit stadium al friggin’ badass. Ik was bij voorbaat wat onzeker , maar deze beelden geven me geek-kriebels op de goede plekken. Je kent ze wel. De dubieuze. Die shit wordt vet, I’m tellin’ ya. THOOOOOR!
Ding 3: Nieuwe Fallout New Vegas content!
Een van de prettigste game-verrassingen van 2010 was toch echt wel Fallout New Vegas. Niet dat ik echt meer dan 3 in dat jaar uitgekomen spellen onder m’n plakkerige vingers heb gehad, maar dat houden we onder ons, ok? Toch wist ik dat New Vegas qua game experience niet verslagen ging worden, het biedt gewoon precies wat ik fijn vind in een uitgebreide RPG. Daarom kan ik niet wachten tot er nieuwe content voor die game wordt vrijgegeven. De eerste downloadable content is Xbox 360 only, maar de PC fans hoeven zeker niet bang te zijn dat ze worden overgeslagen. In de tussentijd kan ik door met mijn playthrough in Hardcore mode, ben ik wel weer even zoet mee.

Egregius
Voor mij was 2010 het jaar waar ik het te druk had met niets doen om alles te zien wat ik wilde zien. Dus wat zal 2011 bieden?
Ding 1 : Hopelijk genoeg tijd om al die vette series te gaan kijken.
Archer, Breaking Bad, Boardwalk Empire, maar ook series die hier nog niet gereviewd zijn (waarom eigenlijk niet? :P) zoals Dexter. Misschien ook wat meer tijd om te reviewen..
Ding 2 : Scott Pilgrim vs The World op DVD
Scott Pilgrim was een vette film, die niet de aandacht kreeg die het verdiende. Het is dan ook een niche film: nerdy love-story vol met videogame verwijzingen? Ik hoop dat het, zoals bv Firefly er voor, wel een hit op DVD wordt. Gewoon omdat de film dat verdient en er meer oprecht nerdy films gemaakt moeten worden.
Ding 3 : Dwarf Fortress v 1.0?
Het blijft een evil time-sucking game, dat Dwarf Fortress. Maar Toady One en z’n broer blijven er constant aan werken, en er zijn telkens nieuwe features. Tijdje terug was er een mega-update met compleet nieuw military systeem, en een wonden-systeem. Zowaar een RTS waarbij de units geen hitpoints hebben maar waarvan per lichaamsdeel de staat van de spieren/botten/pezen/zenuwen bijgehouden wordt…wtf? Battle-reports waren nog nooit zo gore-filled (al lach ik iedere keer als ik zie hoeveel ledematen m’n champion-dwarfs er af choppen), en er is een nieuw medisch-systeem met gespecialiseerde dokter’s rollen to boot. Binnenkort wordt er een functionele economie in world-gen verwerkt, moet je zowaar je vee laten grazen (desnoods van ‘evil gras’), en je dwergen kunnen eieren rapen. Van rocs. Oh, en dat gedoe met legertjes uitsturen naar gobbo-towers of die vervloekte elf-dorpen staat nog in de planning.. *evil grin*

Pien
…zzzzz… …zzzzz… Wha? Huh? Dorkside? Drie dingen waar ik naar uitkijk in 2011? >gaap<
Ding 1 : Deus Ex: Human Revolution
EIN-DE-LIJK een vervolg op de meesterlijke cyber/nanopunk RPG-shooter van Warren Spector en wijlen Ion-Storm studio’s en de filmpjes en hands-on previews zijn LO-VEND! Elke situatie kan je d.m.v. Combat, Stealth, Hacking en praten oplossen en kan je de hoofdrolspeler d.m.v. cybernetische implantaten aanpassen aan je eigen, persoonlijke speelstijl. De cinematics worden verzorgd door Square Enix en de cyberpunk sfeer zit er DIK in.
Ding 2: Devin Townsend Project – Deconstruction, Ghost & DTP Verzamelbox
Niet alleen Bartelen maar ook deze dorksider is een fan van mr. Townsend. Alle muziek die uit deze kale, bipolaire Canadees komt is puur goud; of het nu de overrompelende industriële deathmetal van Strapping Young Lad is of de symfonische bombast van de Devin Townsend Band, elk album is op z’n eigen manier uniek.
Album 3 van the DTP Deconstruction belooft meer chaotische, agressieve herrie in de geest van SYL, terwijl album 4, Ghost, atmosferische muziek zal voortbrengen zoals Dev’s solo-platen the Hummer en DevLab. Ik heb de eerste twee albums van the Devin Townsend Project nog niet aangeschaft, maar als het goed is komt volgend jaar een verzamelbox uit van the DTP die ik graag in huis wil halen.
Ding 3: Thor
The venomous serpent | swiftly up
To the boat did Thor, | the bold one, pull;
With his hammer the loathly | hill of the hair
Of the brother of Fenrir | he smote from above.
The monsters roared, | and the rocks resounded,
And all the earth | so old was shaken;

Then sank the fish | in the sea forthwith.
Het zal niet zoals hierboven zijn, maar elke extra tijd in de spotlight die de geweldige Noorse Mythologie kan krijgen vind ik zelf mooi meegenomen. Ik draag niet voor niets een Mjolnir-hanger om mijn nek!

Cubez
2010 was best prettig voor deze Mac gamer. Bijna de gehele Valve collectie native te spelen en niet te vergeten de World of Warcraft Cataclysm expansion. Ik ben alleen een beetje teleurgesteld dat CCP nog niet de moeite heeft genomen om Eve Online ook native naar de Mac te porten, maar goed, 2011 kan nog van alles brengen! Toch is wat mij betreft het beste wat er in 2010 op dorky niveau is gebeurd het uitkomen van de gadget to rule all other gadgets, de Apple iPad, geweest. Een fijn apparaat waar ik al een paar maanden dankbaar gebruik van maak (en waar ik me stiekem altijd een klein beetje Jean-Luc Picard door voel bij het vasthouden). Wat hoop ik dat 2011 ons zal brengen?
Ding 1 : Tron Legacy
Na het horen van de awesome door Daft Punk gecreëerde soundtrack en het zien van de trailer ben ik heel benieuwd wat dit gaat worden. Daarnaast ben ik net zo geboeid door fluoriserende kleurtjes als een hert door koplampen, dus dat komt helemaal goed. Of wacht…er klopt iets niet aan deze metafoor…
Ding 2 : Mac App Store
Dit werkte enorm goed voor iOS, waarom dus ook niet voor OSX? Een uiterst lage drempel voor gebruikers om apps voor hun desktop computer te kopen kan volgens mij precies de boost zijn die de Mac nog nodig heeft. Als dit goed werkt is het ook voor meer developers interessant om te gaan programmeren voor de Mac -> zie mijn eerdere punt over native games. Al mag het duidelijk zijn dat dit gewoon een extra stap van desktop naar mobile device is. Misschien zelfs eind 2011 of anders zeker 2012 zien we een combinatie van een OSX/iOS apparaat. It’s only logical captain.
Ding 3 : The Walking Dead TV Series
De comic van Robert Kirkman is geniaal en de hierop gebaseerde eerste TV episode viel me absoluut niet tegen. Ik heb gehoord dat er plannen zijn om een nieuw seizoen in 2011 te maken, dus ik ben erg benieuwd. Er moet meer ZOMBIE OP TV…MEER…MEEaaargghhhh….brains….
Ding 4 :  Streaming Media
In 2010 heeft Spotify mij uiterst verrast en eigenlijk maak ik op dit moment haast geen gebruik meer van m’n local music library. Maar, deze jongen wil veel meer!  Drie van de belangrijkste zaken die ik mis zijn de obscure muziek in het aanbod (waar is de frakkin’ Efteling soundtrack en mijn oude vertrouwde SID muziek), The Orb tracks die langer zijn dan 10 minuten (allemaal unavailable) en ook voor een X bedrag per maand films en TV series op dezelfde manier kunnen streamen. Ik heb ergens wel het vermoeden dat 2011 ons iets gaat brengen. 🙂

Dr Clavin
2010 was vooral het jaar waarin voorbereidende werkzaamheden en de komst van de nieuwste nog-te-levelen dwerg in huize Clavin tijd opslorpten. Toch werd ik regelmatig verrast door animatiefilms uit de B-categorie, zoals 9 (kon een beter cijfer verdienen met een sterker verhaal), geslaagde superheldenfilms (Defendor, Kick-Ass) en het herleven van tienerjaren dankzij her-ontdekking van mijn comic-gen. Mgoed, er is nog steeds veel om als reviewer naar uit te kijken in 2011. Hier zijn mijn dingen!
Ding 1 : The Smurfs.
Ik zal voortdurend naar de bioscoop moeten met al die superhelden (Green Hornet, Green Lantern, X-men First Class, Super, Captain ‘woot!’ America, en Mutherfrikkin’ Thor). Daarbij komt er (eindelijk) een eind aan die tovenaarssproeten van Harry Potter, en staan er vele animaties op het program (Cars2, Kung Fu Panda2, Kuifje 3D, en Gnomeo & Juliet). Maar laten we eerlijk zijn, jeugdsentiment kruipt waar het niet gaan kan, en als dan comedy-talenten als Neil ‘Suit up!’ Patrick Harris en Hank ‘Doh!’Azaria meewerken aan Vader Abraham’s vazallen, moet zelfs Hollywood er iets van smurfen. En het wordt mijn makkelijkste review want ik smurf er altijd iets van natuurlijk..
Ding 2 : Portal 2.
Ik speel niet veel spellen, dus games reviewen is niet helemaal mijn ding, maar als Valve laat weten dat Portal 2 op komst is (waar ik bovendien zo ongeveer mijn eerste review over schreef en waarmee ik voor het eerst in mijn gaming-leven zowaar in een dag een spel compleet uit wist te spelen), dan plannen we in de agenda vast weer een dagje of wat vrij. Give me the cake!
Ding 3 : PJ Harvey – New England Shake
Persoonlijke favorieten brachten in 2010 al platen uit. The National (magistraal), Interpol (teleurstellend) en Arcade Fire (ouderwets goed). Tenzij Kevin Shields eindelijk het licht ziet en zijn al vijftien jaar beloofde opvolger van Loveless maakt, staan er dan nog maar weinig namen bovenaan de wenslijst. Hoewel, Nick Cave schijnt met zijn Bad Seeds weer de studio in te duiken, Elbow dropt een melancholische diamant in de lente (timing?), en voor The Strokes wordt het nu echt erop-of-voorgoed in de prullenmand. De nieuwe PJ Harvey wordt in elk geval een feestje voor de fans, waarvoor ze samen met fotograaf Seamus Murphy van elk nummer een korte film maakt, en waarvan de eerste veelbelovend uitziet en prima klinkt. Een commercieel eigenwijs en eigenzinnig project. Moge haar nieuwste album New England Shake dat op Valentijnsdag verschijnt eveneens gevuld zijn met snedige zang, dwarse ritmes en ongepolijste gitaren.
Ding 4: Level up
Films, muziek, en games zijn kern-elementen van dr Clavin’s povere bestaan. En graphic novels. En daarvan komen er ook een paar fijne uit. Ik heb er echter nog teveel op de leesstapel vanuit 2010, dus kom ik pas met een fatsoenlijk lijstje in 2012, maar de charmant stilistische vormgegeven coming-of-age story in Level Up, van een gamer die het grote volwassen leven in moet, spreekt alvast onmiddellijk tot de verbeelding.

Pyromaartje
Afgelopen jaar was een jaar vol muzikale kleine nieuwtjes, zoals Van Jets, het beter leren kennen van Admiral Freebee, Isbells en de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Muzikaal gezien een topjaar met ontroerende, grappige, levendige en swingende optredens van Jonsi, Newton Faulkner en niet te vergeten het verbluffende optreden van Mumford & sons en Two Door Cinema Club die de tent op zijn kop zetten.. Verder kwamen we eindelijk toe aan een paar (voor ons) nieuwe games zoals Dix It, Battlestar Galactica en Tales of Arabian Nights. Mijn beste film was zeker te weten Once.
Een afsluitend hoogtepuntje tijdens de FACTS beurs was dat we Robert Picardo op de weg naar de wc even konden kidnappen voor een foto!
Het nieuwe jaar gaat het vrij lastig krijgen, maar er staan al wat mooie dingen op het programma.
Ding 1
Aanwezig zijn op Lowlands 2011, na een debiel vroege kaartverkoop. Het zal spannend zijn of er nog iets leuks komt, nu ze geen druk what so ever hebben. Desondanks, kijk ik daar toch weer naar uit. Met een kleine hoop naar een beetje Werchter of Sziget dit jaar…
Verder liggen de kaarten klaar voor National, Van Jets, Wombats, Ozark Henry en K’s Choice. Dus een divers muzikaal jaar ligt al op ons te wachten!
Ding 2
Misschien na zoveel jaar eindelijk eens een echte raid meemaken op, ja ik zeg het zonder schaamte, WoW. In 2010 kon de nieuwste uitbreiding, Cataclysm door mij nog niet zo ontdekt worden, maar dat zal toch hopelijk met de komst van nieuw bloed (en wellicht terugkerend oud?) zeker veranderen!
Oh! En Santa bracht mij Plant vs Zombies, waar ik hopelijk ook wel enig amusement uit zal gaan halen.
Ding 3
Pfoeh, ik heb geen idee of er nog interessante films op de planning staan voor dit jaar, dat is iets wat ik altijd gewoon aanzie. En daar kijk ik ook naar uit!

En dat was het dan! Hopelijk wordt 2011 voor jou net zo prettig als onze reviewers en Dorkside-medewerkers verwachten dat het gaat worden. We horen graag waar jij zelf niet op kan wachten. Films? Games? Special events? Het einde van dorkside.nl? Let us know! Enne.. we zien je hopelijk weer terug in het nieuwe jaar!

Geschreven door , , , , en op 31 december 2010

Reageer

Anti-Spam vraag :