0

Poker Night at The Inventory

Er is een reden dat ik niet zo veel nieuwe games speel; die meuk is duur! Voor een nieuwe Fallout ben ik nog wel bereid om mijn spaarpot kapot te slaan, maar 60 euro voor Random Shooter X? Bweh, no thanks. Hoe goedkoper, hoe beter dus. Producent Telltale Games maakt het nu wel héél bont, op de goede manier; hun nieuwe spel kost maar €3,59 op gameplatform Steam! Het gaat hier om een wel hele leuke mix van games en pop culture, getiteld Poker Night at The Inventory. Poker? Hell yeah, poker!

Poker Night at the Inventory (PNatI, wat klinkt als een matig character uit Avatar of zo) is een single player game waarin de speler het in een mini-pokertoernooi mag opnemen tegen vier bijzonder verschillende characters: Strong Bad, de kleine aso in een worstelmasker uit een serie flash cartoons. De Heavy uit de bijzonder fijne shooter game Team Fortress 2. Max, het agressieve en weirde konijn uit de Sam & Max adventure games. En als hekkensluiter is er Tycho, de grofgebekte gamer uit de Penny Arcade webcomic. De inzet is $10.000 per persoon, en de pokervariant is Texas Hold -Em. Heb je de skills om te kunnen winnen van deze weirde game- en internetcelebrities?

Voor een heel serieus potje poker moet je misschien niet bij PNatI zijn. De fun factor zit hem voor de helft in het kaartspelletje zelf, en voor de andere in de interacties van je medespelers. Tijdens het spelen reageren de nog aan tafel zittende typetjes op je acties, maar nog meer op elkaar. Zelfs hele conversaties vliegen voorbij, die gewoon bijzonder grappig zijn als je de personages kent. Zo moest ik grinniken als een idioot toen Heavy beschreef waarom Strong Bad een goede toevoeging zou zijn aan zijn red team, hij heeft immers de Killer Gloves of Boxing aan, dus hij móet wel een stone cold killer zijn! Als je geen Team Fortress 2 speelt of die hele Strong Bad niet kent is zoiets maar beperkt grappig, helaas.
En daar zit ‘m het voornaamste probleem; als je de typetjes niet kent of ze irritant vindt dan blijft er van PNatI weinig overeind. Aangezien het een single player game is, zul je steeds tegen dezelfde characters spelen.

Maar damn, als je bekend bent met alle 4 de personages dan is het spel een glorieuze mix van injokes (bijvoorbeeld Tycho die raar babbelt over giraffes), geinige referenties (Heavy die dreigt van pluizige Max een hoed te maken) en random cross-setting interacties.
Geinig ook hoe elk character een andere speelstijl lijkt te hebben. Tycho is wat terughoudend, de Heavy speelt agressief, Max is moeilijk te voorspellen en Strong Bad lijkt een beetje tussenin te zitten. Wel jammer dat ik in m’n meeste potjes tot nu toe met Tycho en de Heavy overblijf als tegenstand. Ach, zolang ik kan lachen om Heavy opmerkingen als “These cards are weak, like blue baby team!” of “This is whole table of babies!” is het goed. En als ik ongeduldig ben of een gesprek al vaker heb gehoord dan is dialoog te skippen met een simpele rechter muisklik.

Een reden om meer potjes poker te willen spelen is het unlocken van nieuwe speeltafels (Trogdor printje!) of decks kaarten (Team Fortress 2 thema!). Oh, en Team Fortress 2 spelers mogen in de handjes wrijven, want je tegenstanders zetten soms hun unieke item in bij aanvang van een nieuw potje. Zo kan de speler Strong Bad’s slicke Dangeresque zonnebril scoren als hij de persoon is die ‘m het spel uitwerkt. In Team Fortress 2 wordt dit item vervolgens ook beschikbaar. Ik gooide serieus bij mijn eerste unieke item overwinning mijn armen in de lucht met een iets te luide “wooh!” erbij. Dat kwam voornamelijk door de whiskey en niet mijn geeky enthousiasme, eerlijk waar!

Poker Night at the Inventory is z’n geld dubbel en dwars waard wat mij betreft. Mensen die al bekend zijn met poker of het wel eens willen leren in een humoristische omgeving kunnen hier hun lol op, als je bekend bent met een aantal van je digitale medespelers tenminste. Sure, er zijn wat bugs, zo is het bijvoorbeeld gebeurd dat ik maar één kaart in m’n hand zag en pas toen ik er voor koos om te folden kon ik de andere zien, maar de essentie is te leuk om me hier erg aan te storen.
Hopen dat deze game nog een staartje krijgt. Ik zou wel een versie willen zien waarin de tegenstand bestaat uit Duke Nukem, Leisure Suit Larry, Kerrigan en Bender. Damn, dat zou echt een directe aanschaf worden. Euh… als ‘ie uiteindelijk ook minder dan 4 euro kost. Ben namelijk een beetje door m’n geld heen op het moment. Tip; ga niet all-in met een harten 3 en een ruiten 7, want Heavy is goed in het spotten van bluffers.

avatar geschreven door op 3 december 2010

Reageer

Anti-Spam vraag :