0

Ice Age 4 – Continental drift

Ieeeeeep!! Snifsnifsnif… Ik ruik een eikel…

Ja, zeker weten. Hier is ie. Oh. Oeps. Hij zit vast in de kern van de aarde en hij zit weer eens vast. Grrrrr. Even trekken hoor, ik vertel zo wat meer over onze nieuwe film. Toe nou! Ik wil hem zo graag en ik doe zo mijn best. Laten we eerlijk zijn, ik ben al vier delen zonder oponthoud ademloos erachteraan aan het hollen en heb zojuist weer vijf minuten gespendeerd aan een ontroerende short met Maggy Simpson. Leuk hoor, maar mag het dan nu eindelijk?

Gelukkig is er geen tijd voor pauzes in de kolkende dollemansrit die Ice Age 4 weer is. Ook nu weer word je binnen vijf minuten in het verhaal gezogen en met een ferme kwak in het karretje voor de achtbaan geplaatst. Ik heb nauwelijks tijd om in het eikeltje mijn tanden te zetten, want doordat ik er iets te wild mee schud hier binnenin de aarde, scheuren de continenten uit elkaar en drijven ze gewoon van elkaar weg. En je raadt het al, ik kan weer van voren af aan beginnen te zoeken? Wie bedenkt dit? Wie foltert mij hier zo? Wat zeg je? Onrealistisch? Zeur niet zo. Het is een animatie voor de gehele familie met pratende mammoeten. En Sid roept het al meteen in het begin van de film als hij het nog even over de dino’s uit het vorige deel heeft. Natuurlijk was het onzinnig, die dino’s in de ijstijd, maar leuk was het wel! Ook Ice Age 4 is weer een prettig onsamenhangende chaos. Snifsnifsnif….tsssp tssp. Wat? Voel ik een eikel aankomen? Nope. Toch niet. Damn.

Waaaaaaaaahhhhh!!!!

Nee, ook Ice Age 4 levert weer precies wat je ervan verwacht. Een cascade aan meligheid en bonte personages. Manny sjokt wat nerveus over het ijs en takelt Sid waar nodig uit de bomen. Diego tuurt wat in de verte en gedraagt zich als een gepensioneerde sporter. Opvallend hoe eigenlijk een simpel personages als Sid steeds vaker een soort sleutelrol vervult om de film juist wat kracht bij te zetten. Hij is weer sulliger dan ooit, maar juist zijn onvoorspelbare aard drukt vaker een stempel op de achtbaanrit dan de andere twee, die meer het evenwicht vormen voor good old’ family values. Gelukkig staan ze er niet alleen voor. Manny (Ray Romano), Sid (John Leguizamo) en Diego (Dennis O’Leary) mogen dan hun eigen kudde vormen samen met Ellie (Queen Latifah) en puberende dochter Peaches (Keke Palmer), ze blijken op afzonderlijke delen van het continent te staan als de grote scheuring optreedt.

En ja, er moet dus weer een reis worden gemaakt en obstakels worden overwonnen om tot een innige hereniging te komen of mijn geliefde Eikel te vinden. Waar zagen we dat eerder? Ja! Toen ik de vorige eikeltjes uit het vuur mocht halen!! Toen ja! Maar goed, de op zee dobberende Manny, Sid en Diego ontmoeten al snel een piratenbende geleid door een wraakzuchtige piratenkapitein, Gorilla de Gutt (Game of Thrones acteur Peter Dinklage). En er komt een scala aan extra personages bij om de boel nog chaotischer te maken dan hij al was (o.a. Big Bang Theory’s Raj, Shaun of the dead’s Nick Frost en Jennifer Lopez), de één wat geslaagder dan de ander. Maar vergis je niet. Er is er weer geen zo geslaagd als ondergetekende. Waaaaaaah!! Ik steel terecht regelmatig de show, met meerdere geniale vondsten Scratlantis en inderdaad, sinking it is all me baby!.

Aaargh! Hou nou toch eens op, snufsnif snif… Weer op het verkeerde spoor. Ga ik die eikels dan nooit vinden? Niet dat ik het zoeken niet leuk vind hoor. .. Maar really… een deel 5? Het is dat ik onvermoeibaar ben en altijd vol energie zit. En ik wil die EIKEL! Kom maar op!

avatar geschreven door op 12 juli 2012

Reageer

Anti-Spam vraag :