0

21 Jump Street (2012)

Hoe bedoelt u, we zijn niet overtuigend als agenten?Wat een verschrikkelijke film. Voor de Dorksiders die oud genoeg zijn, kunnen mogelijk de serie van eind jaren ’80 nog herinneren over een groepje undercover politieagenten die vanwege hun jeugdige looks ingezet werden om jeugdbendes en high-schools te infiltreren (de serie waar Johnny Depp oorspronkelijk bekend mee is geworden!). Dat deze serie met een verfilming uit de doden opgewekt is getuigt van het gebrek aan creativiteit van Hollywood heden ten dage.

Het verhaal: Schmidt (Jonah Hill, mede-schrijver aan het script) en Jenko (Channing Tatum, die oorspronkelijk de rol 2x afsloeg) komen van dezelfde school, maar worden pas vrienden op de police academy (aangezien ze oorspronkelijk dork/Eminem-wannabe respectievelijk jock waren). Na keihard te falen als verkeersagenten te fiets waarbij ze een arrestatie verprutsen, worden ze bij een undercover unit geplaatst op basis van hun jeugdige voorkomen. Of zoals Officer Dickson, gespeeld door Ice Cube, uitlegt: “You are here because you some Justin Bieber, Miley Cyrus lookin’ motherfuckers.”

Voor ze vrienden werden, op hun oorspronkelijke high school

Wacht even, een officer Dickson gespeeld door Ice Cube? Die citaten uitspuugt zoals “I know what ya’ll thinking. Angry black Captain. It ain’t nothing but a stupid stereotype. Well let me tell you something, I’m black, and I worked my ass off to become Captain, and sometimes I get angry. So suck a dick!”, of wanneer Schmidt een gebedje richt aan het Koreaans uitziende Jezusbeeld dat hangt in de kerk dat nu als 21 Jump Street uitvalsbasis gebruikt wordt: “Hey! Hey! Stop fucking with Korean Jesus! He ain’t got time for your problems! He’s busy, with Korean shit!”

De mooiste quote is eigenlijk wel van de supervisor van de 2 hoofdpersonen, Deputy Chief Hardy: “Fortunately for you two, we’re reviving a canceled undercover police programme from the eighties, and revamping it for modern times. You see the guys in charge of this stuff lack creativity and are completely out of ideas. So all they do now is recycle shit from the past and expect us all not to notice. One of these programmes involves the use of young immature seeming officers.”

Woa, de film neemt zichzelf totaal niet serieus. Wat een awesome film!

Ice Cube die scheldt is vreemd genoeg een van de hoogtepunten van de film

En zo schipperde mijn mening dus tijdens het kijken van de film tussen 2 uitersten: aan de ene kant zijn de hoofdpersonen totaal niet overtuigend als (undercover) agenten en moet de film het erg hebben van ‘awkward’ humor, waarbij de kijker het hilarisch moet vinden hoe hard de hoofdpersonen zich voor schut zetten wanneer het er op aan komt. Aan de andere kant heeft de film zeker zijn (over-the-top) momenten, hilarische quotes (zelfs al is het wat puberaal) en zelfs een awesome en onverwachtte cameo.

Nou kan ik de film niet aanraden als hoogwaardige vulling van je avond. Zelfs niet als degelijke komedie. Maar als je niks beters te doen hebt, en je bent toch onder de invloed van iets…en er is niets anders wat je kunt kijken, hey why not.

PS: What’s up met dat de helft van de special effects budget in de aftiteling opgebruikt wordt? Of is dit de nieuwe manier om positive buzz te genereren? Ah well, I’m entertained.

avatar geschreven door op 30 januari 2013

Reageer

Anti-Spam vraag :