0

Better off Ted Seizoen 1 & 2

Welkom bij Dorkside Corps. Graag vertellen we je wat meer over onze goddelijke goedheid en ons vermogen jou leven te verbeteren. Laten we beginnen met het bespreken van Better Off Ted, want het is goed kritische meteorenregens te doen neerdalen op mogelijk concurrerende companies. Want als je leven al beter wordt met jouw vriend die ’s avonds je klamme hand vasthoudt in de turbelente zee die het leven heet, jouw gulle minnaar, jouw Dorkside, wie zit er dan nog op een afbraak-com als Better Off Ted te wachten?

Dagje op kantoor

Bovenstaande had zomaar een bericht kunnen zijn in Better off Ted als Dorkside een dochteronderneming van Veridian Dynamics zou zijn. In de sit-com van ABC draait het om het runnen van een afdeling van het megaconcern, en in het bijzonder de Research & Development afdeling waar ultra-marketeer Ted Crisp (Jay Harrington) nieuwe snufjes en techniekjes moet zien te verkopen maar hij vooral mislukte uitvindingen her-oriënteert (‘hoe bedoel je, een stoel met een ongemakkelijke leuning, dat is de ideale werkstoel om employees alert te houden overdag!’). Onder hem staat een team koddige, stereotype extremo-nerds Lem (Malcolm Barrett) en Phil (Jonathan Slavin) die de uitvindingen bewerkstelligen, en boven hem staat de directrice van de afdeling, de sexy robot-achtige Veronica Palmer (Portia de Rossi).

Slim maar niet origineel

De serie voelt opvallend fris aan door het gebruik van enkele slimme zetten. Zo zijn er elke afleveringen hilarische commercials vanuit Veridian Dynamics á la Starship Troopers of Aperture’s GLaDOS die aantonen hoe zij beter weten jouw miserabele povere leventje te verbeteren dan jijzelf. Ook is er de enigszins vreemde stijlfiguur van de show, want Ted praat namelijk voortdurend tegen de camera alsof er een documentaire ploeg rondhobbelt. Maar dat is niet zo. Ook de afwezigheid van een lachband is voor een Amerikaanse sitcom een verademing. Natuurlijk is het niets nieuws, want een serie als The Office deed dat al tien jaar geleden. Better off Ted haakt daarentegen driftig in op nieuwe trends in comedy series. Exit de family sitcom vol brave huismuffigheid en maar daarentegen kiest Better off Ted ook weer niet voor de grillige realiteit zoals The Office wel deed. En gaat qua absurditeit nog een stap verder dan andere werkvloer-shows als Parks and Recreation of Arrested Development. Zo komt elke aflevering vlot en modern over. Snelle montages, rake cartoon-deuntjes en dik aangezette maar herkenbare typetjes. De baas is een combinatie van de wereldvreemde sul uit de Dilbert comics met het morele kompas van Dogbert (yikes!). Ted is weliswaar de hoofdpersoon waaraan de kijker zich moet kunnen relateren, maar is tegelijk ook wel een company-drone van jewelste (maar dankzij een lief dochtertje, met het hart op zijn juiste plek) die de schakel vormt tussen de baas en de andere levensvreemde wezens, de Gollum-achtige onderzoekers in hun ondergrondse lab, verstoten van daglicht of ander menselijk gezelschap.

Aandelen kopen?

Toch werd de serie gecancelled na twee seizoenen wegens een gebrek aan kijkers. Vreemd, want de montage en ook de plottwists doen niet onder voor soortgelijke sitcoms als Community. Better off Ted vormt een rake combinatie tussen The Office, Arrested – freakin’- Development, Parks and Recreation en de Dilbert-stripjes van Scott Adams. Doet één van deze series de batterijen opladen van jouw tintelende onderbuikje, dan is Better off Ted jouw nieuwe favoriete serie.

Welkom medewerkers en hooggeachte loon-slaafjes rondom het koffieplein. Hier spreekt de Dorkside directie tot U. Wij zijn verheugd U te kunnen aankondigen dat Veridian Dynamics zojuist een grootaandeel in onze aandeeltjes heeft genomen. Natuurlijk hebben wij altijd al verkondigd dat Veridian’s Better off Ted een nuttige toevoeging aan jullie nietige levens dient toe te voegen, maar voeg nu maar de daad bij het woord. Einde boodschap. Veel plezier met jullie nieuwe favoriete serie en doe samen met onze directie even mee in een kleine symbolische ronde-dans ter onderbreking en vermaak van een productief vervolg van jullie werkdag (Dorkside is niet aansprakelijk voor eventuele op youtube verschenen filmpjes van dansjes die door onze cameras worden geregistreerd).

avatar geschreven door op 16 januari 2013

Reageer

Anti-Spam vraag :