0

The Simpsons Guy

simpsonguy1Pippi Langkous zei het al: 1 plus 1 is 3! Smijt twee goede dingen bij elkaar en het eindresultaat wordt meer awesome dan een nipplegate van Big Bang’s Penny. Dat moeten de makers van twee van ’s werelds populairste cartoons zich ook hebben beseft, en dus reden genoeg om fans al maandenlang te plagen met een wel heel bijzondere start van een nieuw seizoen cartoongeweld: een dubbelaflevering waarin de twee werelden elkaar ontmoeten. Dat moet een ware kijkcijferexplosie betekenen.

Donuts en Pawtucket ale

Peter Griffin heeft zich nog maar net ontpopt als een nieuwe cartoonist voor de Quahog Bugle, als er rondom zijn onschuldige schetsjes natuurlijk een cartoonrel uitbreekt. Redenen om de thuishaven even te ontvluchten voor een tripje richting anonimiteit. Zoals ehm… in Springfield, ergens. Daar worden de albino weirdos liefdevol opgevangen door wie anders dan The Simpsons. Homer en Peter vinden snel elkaars gelijke in hun gezamenlijke liefde voor donuts, Bart wordt Stewie’s idool, terwijl Meg-who-doesn’t-matter haar enige talent ontdekt tot grote jaloezie van Lisa en Brian zich verbaast over zijn kwijlende evenknie, Santa’s Little Helper.

simpsonguy2This reminds me of that time..

Als compromis om het crossovergevoel te versterken, leverde Family Guy de absurde twists (‘dit is net als die keer dat..’-momentjes) in, zijn er bruggetjes naar sterren die in beiden cartoons zaten (hello James Woods), en gecombineerd met Springfield als achtergrond is het Simpsons-universum nadrukkelijk aanwezig. Dat de crossover-episode uiteindelijk toch de seizoenstart van Family Guy werd en niet van the Simpsons, is dan weer best logisch na het zien van The Simpsons Guy. Zijn the Simpsons wat braver en meer een soort satirische family comedy, Family Guy is gewelddadiger, bloediger en vooral grof. Daardoor valt het Family Guy sausje meer op, en wordt de charme van die schattige gele familie volledig bedolven wordt onder drie lagen scheldkannonnades, bloedige perikelen, en Pawtucket Ale. Family Guy steelt de show, en wel omdat je de onmetelijke grofheid niet tegen het lieflijke Simpsonsbehang verwacht, zoals een epische bierbattle tussen Homer en Peter. Of die heerlijk gemene ‘Cowabunga’ prevelende Stewie temidden van zijn favoriete martelgerei.

Cowabunga / doh?

Maar was het achteraf nou een goed idee? Die crossover? Mwoah. Spannend of wereldschokkend wordt de episode eigenlijk nergens, en qua verhaal werkt het ook nergens écht heen. Het is niet zó absurd als een reguliere Family Guy, en een ontwapenende verhaallijn ontbreekt voor een goede Simpsons-episode. Er zijn wat flauwe sneren naar American Dad en Bob’s Burgers, de beide huisvaders zijn oerdom als altijd, maar uiteindelijk overheerst het sentiment dat de makers niet het beste eruit hebben weten te halen. Het eindresultaat mag dan uiteindelijk ook vooral voelen als een redelijke dubbelaflevering van Family Guy met afwijkende gele mannetjes, ik zeg toch, hamburgerpizza in de oven en gaan!

avatar geschreven door op 6 maart 2015

Reageer

Anti-Spam vraag :