0

Welkom Marty! Back to the future dag

De toekomst is hier! Het klinkt misschien als een oude hergebruikte reclame-slogan van je smartphone of tablet pusher maar vandaag, op woensdag 21 oktober 2015, is het ineens écht zo. We hebben er drie decennia, een setje kinderen, wat rampen, financiële crises en tenminste dertig extra kilos op mogen wachten, maar jawel, we leven ineens plotseling in de toekomst van 1985, toen Marty McFly uit Doc’s Delorean stapte in de iconische eighties-klassieker Back to the Future II. Eindelijk. Maar… ok… wat doen we dan nu vandaag?

Terugkijken

En ja, we hebben er dertig jaar op gewacht. Na kunnen denken over wat we vandaag gaan doen. Maar ja, druk druk druk. Dus veel verder dan terugkijken komen we niet. Met zijn allen onder het genot van een biertje. We nemen een foto met een Delorean, en de doorgewinterde fan bevindt zich in Reston.. pardon… Hill Valley of reist af naar Los Angeles om met de échte Jennifer een trip naar het Lake te maken. Toch knap, hoe een eenvoudige – en eigenlijk stiekem best corny – family-comedy de gemoederen zolang bezig weet te houden. Dat heeft er alles mee te maken dat de sympathieke film destijds een positief, kleurrijk en flamboyant toekomstbeeld schetste vol technische wensdromen. En net als in Star Trek, prikkelt dat nerds en scientists wereldwijd om die gedachtenspinsels te realiseren en te kijken wat ervan fysisch mogelijk is. En veel vinden we reeds in ‘onze’ toekomst. Hoverboards bestaan inmiddels al hapert er nog veel aan. Drones ook, al laat ik er de hond nog niet mee uit. Jaws 19, die is er dan weer nog niet al is er al wel een hilarische fan- gemaakte trailer. Eén van de leukste filmpjes die samenvat welke ontwikkelingen werkelijkheid zijn geworden en antwoord geeft op de prangende vraag of Marty er anno 2015 goed aan doet op een hoverboard te stappen na een welgevatte belediging, wordt geleverd door het geinige Rick & Morty-achtige filmpje van Collegehumor.

Power of Lov.. ing reclame hommages

Terugkijken naar welke ontwikkelingen in de film het levenslicht hebben gezien en welke niet, kan natuurlijk alleen maar met Marty en Doc zelf. Met Michael J. Fox en Christopher Lloyd. En laat hen nu net voor de nieuwe Toyota Mirai een reclamefilm hebben gemaakt waarin ze precies dát doen. In een diner evalueren ze de komst van 3d-films, vingerafdrukscanning, en zelfstrikkende sneakers, als ze gestoord worden door Toyota’s mad scientist 2.0, die een auto heeft gemaakt die, net als in de film, afval als brandstof heeft. De reclame is een liefdevolle hommage, vol elementen uit de films en zelfs met een cameo van cultheld Jeff Lewis (Vork uit the Guild!, een serie voor new generation nerdists?).

Back to your past!

Genoeg te zien en doen dus op woensdag 21 oktober. Echte fans zijn al vier dages verkleed als Doc en Marty op het massale event We’re going back in LA (VS), of bekijken de screening met een live orkest (coming soon te Ierland of Australië). Degenen met een minder budget bezoeken in Italië de Back to the Future Expo. Maar ook met een krap budget komen we vandaag wel door. Als bovenstaande nog niet voldoende was om terug te kijken op die flard nostalgie uit de jaren ’80, kun je ook nog Telltale Games’ Back to the Future game altijd spelen, een volwaardig en fijn vervolg op de film trilogie met o.a. Christopher Lloyd (een game die we vast nog een keer gaan bespreken hier, in case you’re wondering). Of profiteer van de themed expansion in Jetpack Joyride die alleen deze maand gratis zal zijn. Dit alles onder het genot van je favoriete vitaminendrankje en een slice zelf-re-hydraterende pizza uiteraard.

#BTTFday thuis

Heb je een hekel aan games of Cosplay events aan de andere kant van de wereld, dan vlieg je natuurlijk naar de locale dvd-boer (bestaat dat nog?) voor de special anniversary ultimate 30-year bijzondere collector’s edition vol extra documentaires en verpakt in een meer dan awesome Flux Capacitor verpakking. Universal belooft zelfs een klein extraatje (zie onder) met de excentrieke uitvinder uit de films, al is er weinig meer bekend dan onderstaande trailer. En volg ondertussen wat er wereldwijd zoal gebeurd via the Mirror die telkens melding maakt wanneer bijv. de Queensland politie weer eens zijn hoverboard unit uittest of #BTTFDay om te zien welke Japanners er zelf tijdmachines bouwen. Hoe kom ik dit allemaal op 22 oktober te boven? Gelukkig heeft Doc Brown zelf vandaag al een wijze afsluitende tip voor je toekomst in petto. Great Scott!

 

avatar geschreven door op 21 oktober 2015

Reageer

Anti-Spam vraag :